Warmtepomp in Goes

Het nieuwe antwoord op verwarmen

Warmtepomp installeren vanuit Goes

Zaten er maar niet overal prijskaartjes aan vast. Wel… die hangen dus niet aan gratis duurzame energiebronnen zoals grondwater, lucht of de aardbodem. Deze bronnen gaan voor je ruimtes in of bij Goes hartverwarmend aan de slag, als je tenminste een warmtepomp uit Goes neemt. Die neemt veel werk van je gasgestookte hr-ketel over. Zo zou je meer dan 30 % op je energiekosten in of rond Goes kunnen besparen!

De natuur is een goedkope warmteleverancier

Als je naar buiten kijkt, zie je werkelijk overal lucht, water en grond. Lucht is de beste bron voor je nieuwe warmtepomp als je al in een bestaand huis in of rond Goes woont. Deze combineert goed met je verwarmingsketel die als het ware in stand-by-positie wordt gezet en alleen op piekmomenten echt in actie komt. In of bij Goes zijn er ook grondwater en aardbodem uitstekende bronnen om warmte op te wekken, vooral door de stabiele temperatuur van circa 12 graden Celsius.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is snel besteld en geïnstalleerd vanuit Goes. Maar hoe werkt zo'n warmtepomp het nou eigenlijk? In feite lijkt de warmtepomp wel op een koelkast, alleen is het doel nu niet het koel houden, maar verwarmen. Een vloeistof vloeit door leidingen en neemt op haar 'reis’ warmte mee van een bron, zoals lucht, aarde of water. Eenmaal in de warmtepomp verdampt de vloeistof. Een compressor perst die dampt samen waardoor de temperatuur van de damp nog meer stijgt. De zo verhoogde temperatuur gaat via een warmtewisselaar naar het water van bijvoorbeeld je cv-installatie. De damp koelt vervolgens af en condenseert onder lage druk terug tot de vloeistof die het eerst was. Om dan in een nieuw cyclus weer warmte aan te geven leveren. De experts uit Goes weten van de rand en de hoed en zorgen voor een feilloze installatie van je warmtepomp.

Duurzaam elektrisch verwarmen

Wil je je huis verwarmen zonder aardgas? Dat kan met een warmtepomp. Deze elektrische verwarming is één van de meest duurzame manieren om te verwarmen. Je stoot minder CO2 uit door gebruik te maken van energie uit de aarde, lucht of water. Een warmtepomp werkt namelijk op basis van verschillende natuurlijke elementen zoals aarde, water en lucht, en zelfs in de winter. Deze warmte wordt gebruikt door warmtepomp om jouw huis te verwarmen. Slechts 20 procent van die productie bestaat uit verbruikte elektriciteit. De overige 80 procent van de geproduceerde warmte is gratis.

Via een compressor van de warmtepomp wordt warmte onttrokken aan water, lucht en aarde. Dit gebeurt met behulp van een koelvloeistof. De koelvloeistof wordt naar een verdamper geleid en daarbij neemt ze warmte op uit de omgeving. Door de lage druk bereikt de vloeistof al snel haar kookpunt, waarbij er damp vrijkomt die door een compressor wordt samengeperst. Als de temperatuur van deze damp hoger is dan de lucht of het water van de centrale verwarming, wordt deze naar een condensor gestuurd. Vervolgens wordt

Verschillende warmtepompen

Op dit moment zijn er vier belangrijke soorten warmtepompen in de handel. Deze staan hieronder aangegeven:

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp behoort tot de goedkopere warmtepompen. Deze bestaat uit een binnen- en buitenunit. Met behulp van de ventilator trekt de buitenunit de lucht aan. De compressor in de unit warmt een koelgas op, en dankzij deze compressor wordt de lucht verwarmt en trekt de binnenunit deze lucht aan. Vervolgens verspreidt de binnenunit de warme lucht over de ruimte.

Daarnaast kun je deze ook gebruiken als een airconditioner. De pomp inhaleert de warmte lucht, deze lucht wordt gekoeld en wordt verspreid over de hele ruimte. Ideaal voor al bestaande woningen.

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Snelle werking
 • Eenvoudig te installeren
 • Milieuvriendelijk

Nadelen:

 • Lage rendement bij koud weer
 • Niet te combineren met bestaande verwarmingstoestellen zoals radiatoren of vloerverwarming

Reparatie in Katwijk

reparatie warmtepomp

Afstellen in Maassluis

monteur aan het werk

Onderhoud in Volendam

onderhoud-warmtepomp

Controle in Sint-Michielsgestel

controle-waterpomp

Lucht-water warmtepomp

Net als een lucht-lucht warmtepomp, haalt ook een lucht-water warmtepomp energie uit de lucht en verwarmt deze lucht. Met behulp van een ventilator van de buitenunit wordt de buitenlucht aangezogen. V De warmte wordt via een warmtewisselaar, die met koelvloeistof is gevuld, aan water overgedragen. Dit werkt minder goed als het buiten ijskoud is. Hierdoor heeft het systeem wat hulp nodig van je hr-ketel. Om deze reden wordt lucht-water warmtepomp ook wel hybride genoemd. Deze pomp is snel toepasbaar bij bestaande woningen.

Water-water warmtepomp

Water-water warmtepomp haalt overtollige lucht uit de bodem- of het grondwater. Deze warmtepomp heeft het hoogste rendement van alle typen warmtepompen, maar de installatie zelf is wel een flinke klus. Daarom worden water-water warmtepompen vooral in nieuwbouw aangelegd, omdat het makkelijker is om putten voor deze warmtepomp te maken.

Grond-water warmtepomp

Met deze warmtepomp kun je de warmte die in het grondwater aanwezig is gebruiken om de woning te verwarmen. Hoewel dit een efficiënte manier is om je huis te verwarmen, vereist het een aanzienlijke investering. Hieronder staan de voor- en nadelen van een grond-water warmtepomp weergegeven:

Voordelen:

 • Gaat 25 jaar of langer mee
 • Hoge rendement
 • Flinke subsidie beschikbaar
 • Passief koel

Nadelen:

 • Hoge investering
 • Werkt alleen met lage temperatuur verwarming
 • Niet elke bodemsoort is geschikt

Meer rendement voor minder euro’s

Elke warmtepomp heeft een bepaald rendement en dat is te berekenen. Je komt dan uit op een bepaalde waarde, de COP-waarde; die staat voor coëfficiënt of performance. Stel dat die waarde 3 bedraagt, dan verbruikt je warmtepomp 1 eenheid elektriciteit om 3 eenheden warmte te maken. Het rendement is dan niet minder dan 300%. Je merkt dat niet meteen aan je stroomrekening maar ziet wel je betalingen voor gas gaan dalen! Ook de aanschaf van een warmtepomp wordt zo aantrekkelijk in of bij Goes. Houd wel rekening mee dat een groot deel van het rendement samenhangt met de efficiëntie van warmtewisselaars én het stroomverbruik van de compressor in je warmtepomp.

Hoeveel kun je onder de richtprijzen komen?

Bij Goes kun je offertes opvragen die richtprijzen van een gemiddelde warmtepomp duiken en dat is natuurlijk alleen maar gunstig. Offertes aanvragen uit Goes loont dan ook. Maar wat zijn goede prijsindicaties voor een type warmtepomp bij jou in of bij Goes de volgende richtprijzen gelden voor vier verschillende soorten:

 • Lucht-lucht pomp: 5.500 euro
 • Lucht-water pomp: 5.500 euro
 • Water-water pomp: 16.000 euro of hoger
 • Grond-water pomp: 12.500 euro

Subsidie

De overheid wil zoveel mogelijk mensen stimuleren om bewuster met energie om te gaan. En daar lijkt een warmtepomp een ideaal hulpmiddel voor. Hierdoor krijg je bij aanschaf van een warmtepomp subsidie van de overheid. Dat is toch mooi? Het betaalt een investering die je doet om meer duurzame energie op te wekken terug en bespaar je  geld. Verderop in dit artikel lees je meer over de subsidie.

Eisen voor subsidies

Subsidiegeld krijg je vanuit de ISDE, oftewel regeling investeringssubsidie duurzame energie. Hiermee kun je dan rekening houden bij de beslissing of een warmtepomp geschikt is voor je woning. Aan de subsidieverlening zijn een aantal voorwaarden verbonden:

 • Warmtepomp maakt deel uit van een verwarmingstoestel.
 • Nominaal vermogen van je verwarmingstoestel is maximaal 70 kW.
 • Je verwarmingstoestel heeft een etiket, een productkaart en technische documentatie.
 • Je warmtepomp moet op de ‘apparatenlijst warmtepompen’ staan.
 • Je warmtepomp moet nieuw zijn.
 • Je pomp is in Nederland geïnstalleerd en mag niet binnen een jaar weer verwijderd worden.

Neem voor meer informatie over de eisen van de subsidies contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Elk soort z'n eigen subsidie

De overheid maakt de subsidie transparant door een constant geactualiseerde lijst van warmtepompapparatuur op te stellen. Elke warmtepomp wordt eerst zorgvuldig onderzocht voordat er een subsidiebedrag aan wordt gekoppeld. Het subsidiebedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van het type dat je kiest en de energieprestatie van dat apparaat. Hieronder vind je enkele voorbeelden van subsidiebedragen. Een volledige lijst is te vinden op de website van RVO.

 • Lucht-water warmtepomp, 8kW: 2300 euro
 • Pekel-water warmtepomp, 8kW: 2800 euro
 • Warmtepompboiler (tapwater): 500 euro
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Warmtepomp installateurs in Goes

De installatie van zo'n warmtepomp is best wel ingewikkeld. Is een warmtepomp iets voor jou? Laat deze dan door onze professionals in Goes installeren. Onze experts zullen jouw woning verkennen, en zullen jouw helpen bij het kiezen van een systeem. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat alles goed aangesloten is. Warmtepompbedrijf werkt met verschillende vakmensen door heel Nederland, dus er is altijd een vakman bij jou in de buurt in Goes. Neem nu contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

review mevr

Het onderhoud aan onze warmtepomp laat ik graag doen door iemand die er verstand van heeft. Zo ben ik terecht gekomen bij jullie. Zij brachten mij in contact met een aannemer die teg...

Mevr. Mens

review dhr

Ik had lange tijd het idee dat mijn verwarming half werk verrichtte. Toen een monteur van een bedrijf uit de buurt hiernaar keek, bleek dat mijn warmtepomp niet goed onderhouden was...

Dhr. Jones

reviews

Wij hebben een warmtepomp laten plaatsen via Warmtepompbedrijf.nl. Een erkende vakman was zo gevonden en hopelijk kunnen we nu weer een tijd vooruit met deze nieuwe…

Dhr. Heerkens

review

Toen mijn energiekosten hoger bleken te zijn dan verwacht, nam ik contact op met een monteur. Het probleem bleek roest in mijn warmtepomp te zijn. Nu zorg ik ervoor dat mijn verwar...

Mevr. Kloppert