Warmtepomp in Heemskerk

Het nieuwe antwoord op verwarmen

Warmtepomp regelen in Heemskerk

Was alles maar gratis. Nou, wat te denken van gratis duurzame energiebronnen zoals lucht, de aardbodem of grondwater? Die krijg je voor je huiselijke warmte in of rond Heemskerk aan het werk zodra je een warmtepomp laat installeren. Zo kan je in vergelijking met een combiketel zomaar een derde op je energiekosten besparen.

Natuurlijke bronnen voor je warmte

Ook rond Heemskerk is het allemaal rijkelijk aanwezig: lucht, water en aardbodem. Voor al bestaande woningen in of bij Heemskerk is lucht de beste bron voor je nieuwe warmtepomp. Deze kun je combineren met je HR-combi-ketel die de piekmomenten van de warmtevraag dan voor zijn rekening neemt. Grondwater en aardbodem zijn ook in Heemskerk goede warmtebronnen en wel door de constante temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius.

Grondwater kan je ook rond Heemskerk als gesloten bron benutten (putten met u-vormige pijpen waar het water doorgaat) of als open bron. Het gaat bij de laatste om twee putten; in de eerste put wordt ‘warm’ grondwater opgepompt, in de tweede wordt het afgekoelde water weer afgevoerd.

Ook bij de aardbodem als bron zijn rond Heemskerk twee toepassingen mogelijk. Je kunt kiezen voor horizontale collectoren. Die gaan niet zo diep de grond in (tot anderhalve meter) maar je hebt er wel een flinke tuin voor nodig, want horizontale collectoren vergen veel oppervlak. Verticale collectoren gaan echt diep de grond in, tot zo’n honderd meter. Daar zijn dus behoorlijke kosten mee gemoeid. Het lijkt logisch dat deze variant vooral bij nieuwbouw wordt gebruikt.

Rendement van warmtepomp

Het rendement van elke warmtepomp kan worden uitgedrukt in een waarde, de coëfficient of performance, ofwel de COP-waarde. Is die waarde bijvoorbeeld 4, dan betekent het dat de warmtepomp 1 eenheid elektrische energie nodig heeft om 4 eenheden warmte te produceren. Het rendement is in dat geval liefst 400%! Het voordeel haal je niet meteen bij je stroomrekening vandaan, maar dus wel bij je gasrekening! Een hoge COP-waarde maakt ook in of bij Heemskerk de aanschaf van een warmtepomp interessant. Let wel op de efficiëntie van de warmtewisselaars en het elektriciteitsverbruik van de compressor. Deze bepalen namelijk voor een groot deel het rendement van het apparaat.

Investering in besparing

Installateurs uit Heemskerk kunnen er in hun offertes positief van afwijken, maar voor een gemiddelde warmtepomp zijn wel richtprijzen. En die zijn weer afhankelijk van het type warmtepomp dat geschikt is voor jouw situatie in of bij Heemskerk. Prijsindicaties van vier typen:

  • grond-water warmtepomp: 12.500 euro
  • water-water warmtepomp: 16.000 euro of meer
  • lucht-lucht warmtepomp: 5.500 euro
  • lucht-water warmtepomp: 5.500 euro

 

Reparatie in Rijnsburg

reparatie warmtepomp

Afstellen in Bussum

monteur aan het werk

Onderhoud in Oisterwijk

onderhoud-warmtepomp

Controle in Alkmaar

controle-waterpomp
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen koelkast maar warmtekast

In of bij Heemskerk kun je terecht voor een waterpomp. Eigenlijk werkt zo’n apparaat als een omgekeerde koelkast. Vloeistof die door leidingen loopt, onttrekt onderweg warmte uit een bron (lucht, water, aarde) waardoor in de warmtepomp zelf vloeistof verdampt. Een compressor drukt de damp samen zodat de temperatuur van die damp nog meer oploopt. De warmtewisselaar (condensor) geeft de hoger gemaakte temperatuur door aan je centrale verwarming. Dan volgt afkoeling van de damp en condenseert deze opnieuw richting vloeistof. De druk wordt verder verlaagd tot er weer echte vloeistof ontstaat. En zo begint een nieuwe cyclus… De experts uit Heemskerk adviseren je er graag over.

De staat betaalt graag mee

De CO2-uitstoot van warmtepompen is veel milieuvriendelijker dan van gasgestookte ketels, zeker als de stroom groen wordt opgewekt. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat er flinke subsidie mogelijk is bij aanschaf van een warmtepomp uit bijvoorbeeld Heemskerk. Hoeveel precies is afhankelijk van allerlei factoren. Een ‘apparatenlijst warmtepompen’ is voorhanden om de subsidiabele kosten exact te bekijken. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de subsidie. Zo moet het een nieuw apparaat zijn en kan het alleen in Nederland, dus ook rond Heemskerk, geïnstalleerd worden.

Er blijven nieuwe regels ontstaan voor subsidie van een warmtepomp. Zo krijg je vanaf 2017 ook in of bij Heemskerk extra subsidie als je apparaat in een hoge energieklasse valt, bijvoorbeeld A++. Vraag nu offertes aan voor je warmtepomp in of rond Heemskerk. Doe het voor een beter milieu én voor besparingen in keiharde euro’s…

review mevr

Ik had lange tijd het idee dat mijn verwarming half werk verrichtte. Toen een monteur van een bedrijf uit de buurt hiernaar keek, bleek dat mijn warmtepomp niet goed onderhouden was...

Mevr. Lankle

review dhr

In onze woning moest een verwarming en warmtepomp worden geplaatst. Ik heb er zelf niet veel verstand van waardoor ik online ging zoeken. Via deze site kwam ik in contact met…

Dhr. Hulskes

reviews

Het onderhoud aan onze warmtepomp laat ik graag doen door iemand die er verstand van heeft. Zo ben ik terecht gekomen bij jullie. Zij brachten mij in contact met een aannemer die teg...

Dhr. Mansvelt

review

Wij hebben een warmtepomp laten plaatsen via Warmtepompbedrijf.nl. Een erkende vakman was zo gevonden en hopelijk kunnen we nu weer een tijd vooruit met deze nieuwe…

Mevr. Mercks