Warmtepomp in Nijverdal

Advies en installatie

Warmtepomp installeren vanuit Nijverdal

In de tijd waarin we leven, hangen overal prijskaartjes aan. Aan alles hangt weliswaar een prijskaartje, maar deze hangen niet aan duurzame energiebronnen zoals grondwater, lucht of de aarde. Deze duurzame energiebronnen gaan voor je ruimtes in of bij Nijverdal hartverwarmend aan de slag, wanneer je een warmtepomp uit Nijverdal neemt. De warmtepomp neemt veel werk uit handen van je gasgestookte Hr-ketel. Op deze manier kunt u meer dan 30 procent besparen op uw energiekosten in of rond Nijverdal.

Een goedkope warmteleverancier is de natuur

Wanneer je naar buiten kijkt, zul je overal lucht, water en grond zien. Woon je in een bestaand huis in of in de buurt van Nijverdal? Dan is lucht de beste bron voor je nieuwe warmtepomp, omdat deze combineert goed met je verwarmingsketel. Deze verwarmingsketel wordt als het ware in stand-by-positie gezet en komt pas in de actie op piekmomenten. Ook grondwater en aardbodem zijn in of in de buurt van Nijverdal een uitstekende bronnen om warmte op te wekken, vooral de stabiele temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius.

De werking van een warmtepomp

In Nijverdal is een warmtepomp snel besteld en geïnstalleerd. Maar hoe werkt een warmtepomp? In principe werkt de warmtepomp net als een koelkast, alleen het doel van een warmtepomp is niet het koel houden, maar het verwarmen. De vloeistof vloeit door de leidingen en tijdens haar reis neemt de vloeistof de warmte mee van een bron, zoals lucht, water en aarde. Eenmaal in de warmtepomp verdampt de vloeistof. Vervolgens perst een compressor die dampt samen waardoor de temperatuur van de damp nog meer stijgt. Via een warmtewisselaar gaat de zo verhoogde temperatuur naar het water van bijvoorbeeld je cv-installatie. De damp koelt vervolgens af en onder lage druk condenseert deze terug tot de vloeistof die het eerst was om dan in een nieuw cyclus weer warmte aan te leveren. De professionals van Warmtepompbedrijf uit Nijverdal hebben veel ervaring met warmtepompen en kunnen ervoor zorgen voor een feilloze installatie van je warmtepomp.

Duurzaam verwarmen

Met een warmtepomp kun je je huis verwarmen zonder aardgas. Deze manier van elektrische verwarming is één van de meest duurzame manieren van verwarmen, omdat je minder CO2 uitstoot door gebruik te maken van energie uit aarde, water en lucht. Een warmtepomp werkt namelijk op basis van verschillende natuurelementen zoals de aarde, lucht en water, zelf in de winter. Deze warmte wordt dan gebruikt door warmtepomp om jouw huis te verwarmen. Ongeveer 20 procent van die productie maakt gebruikt van elektriciteit en de overige 80% van de geproduceerde warmte is gratis.

Via een compressor in de warmtepomp wort warmte onttrokken aan lucht, water en aarde met behulp van een koelvloeistof die in de compressor zit. Dit koelvloeistof wordt naar een verdamper geleid en neemt ze daarbij warmte op uit de omgeving. De vloeistof al snel haar kookpunt door de lage druk, hierdoor komt er damp vrij die door een compressor samen wordt geperst. Wanneer de temperatuur van deze damp hoger is dan de lucht of het water van de centrale verwarming, wordt deze dan naar een condensor gestuurd. En vervolgens wordt het vandaaruit naar de centrale verwarming gestuurd.

Verschillende soorten warmtepompen

Momenteel zijn er vier belangrijke soorten warmtepompen, namelijk lucht-lucht warmtepomp, lucht-water warmtepomp, water-water warmtepomp en grond-water warmtepomp.

Lucht-lucht warmtepomp

Lucht-lucht warmtepomp is één van de goedkoopste warmtepompen. Het bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit zuigt de buitenlucht aan met behulp van de ventilator. Dankzij de compressor in de unit wordt de koele lucht verwarmt en trekt de binnenunit deze lucht aan. Ten slotte wordt de warme lucht door de binnenunit over de ruimte verspreiden.

Daarnaast kun je deze type warmtepomp ook gebruiken als een airconditioner, maar werkt het dan omgekeerd. De pomp inhaleert de warme lucht, deze lucht wordt vervolgens gekoeld en wordt daarna verspreidt over de hele ruimte. Deze warmtepomp is erg ideaal voor al bestaande woningen.

Voordelen:

  • Goedkoop
  • Snelle werking
  • Eenvoudig te installeren
  • Milieuvriendelijk

Nadelen:

  • Lage rendement bij koud weer
  • Niet te combineren met bestaande verwarmingstoestellen zoals radiatoren of vloerverwarming

Lucht-water warmtepomp

Naast lucht-lucht warmtepomp haalt een lucht-water warmtepomp ook energie uit de lucht en warmt deze lucht op. De buitenlucht wordt met behulp een ventilator van de buitenunit aangetrokken. Via een warmtewisselaar, die gevuld is met koelvloeistof, wordt de warmte aan het water overgedragen. Wanneer het buiten ijskoud is, zou dit minder goed werken. Om deze reden heeft het systeem wat hulp nodig van een hr-ketel. Hierdoor wordt lucht-water warmtepomp ook wel hybride warmtepomp genoemd. Ook deze pomp is snel toepasbaar bij bestaande woningen.

Water-water warmtepomp

Bij water-water warmtepomp wordt uit overtollige lucht uit de bodem- of het grondwater gehaald. Deze warmtepomp heeft het meest rendement van alle soorten warmtepompen, maar wat tegenval is de installatie zelf. Het is namelijk geen makkelijke klus. Hierdoor worden water-water warmtepomp vooral in nieuwbouw aangelegd, omdat het makkelijker is om putten voor deze warmtepomp te maken.

Grond-water warmtepomp

Met grond-water warmtepomp kun je de warmte die in het grondwater aanwezig is, gebruiken je woning te verwarmen. Dit is een efficiënte manier om je huis te verwarmen, vergt dit een aanzienlijke investering. De voor- en nadelen van een grond-water warmtepomp worden hieronder weergegeven.

Voordelen:

  • Gaat 25 jaar of langer mee
  • Hoge rendement
  • Flinke subsidie beschikbaar
  • Passief koel

Nadelen:

  • Hoge investering
  • Werkt alleen met lage temperatuur verwarming
  • Niet elke bodemsoort is geschikt

Meer rendement voor minder euro's

Ieder warmtepomp heeft een bepaald rendement en deze rendement is ook te berekenen. Je komt dan uit op de COP-waarde. De COP-waarde staat voor coëfficiënt of performance. Hoe werkt zo'n COP-waarde? Stel dat die waarde 4 bedraagt, dan verbruik je warmtepomp 1 eenheid elektriciteit om 4 eenheden warmte te maken. Het rendement is dan niet minder dan 400 procent. Je zult niet meteen merken aan je stroomrekening, maar je zult wel je betalingen voor gas zien gaan dalen. Ook in Nijverdal wordt de aanschaf van een warmtepomp steeds aantrekkelijker. Houd bij het aanschaffen van een warmtepomp wel rekening mee dat een groot deel van het rendement samenhangt met de efficiëntie van warmtewisselaar en het stroomgebruik van de compressor van je warmtepomp.

Subsidies voor warmtepompen

Omdat de overheid zoveel mogelijk mensen wil stimuleren om bewuster met energie om te gaan, krijg je bij aanschaf van een warmtepomp subsidie van de overheid. Een warmtepomp lijkt hier namelijk een ideaal hulpmiddel voor. De overheid betaalt dan de investering die je doet om meer duurzame energie op te wekken terug en bespaart je weer geld. Dat is toch mooi? Verderop in dit artikel lees je meer informatie.

Reparatie in Oisterwijk

reparatie warmtepomp

Afstellen in Zevenhuizen

monteur aan het werk

Onderhoud in Made

onderhoud-warmtepomp

Controle in Apeldoorn

controle-waterpomp
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer rendement voor minder euro's

Ieder warmtepomp heeft een bepaald rendement en deze rendement is ook te berekenen. Je komt dan uit op de COP-waarde. De COP-waarde staat voor coëfficiënt of performance. Hoe werkt zo'n COP-waarde? Stel dat die waarde 4 bedraagt, dan verbruik je warmtepomp 1 eenheid elektriciteit om 4 eenheden warmte te maken. Het rendement is dan niet minder dan 400 procent. Je zult niet meteen merken aan je stroomrekening, maar je zult wel je betalingen voor gas zien gaan dalen. Ook in Nijverdal wordt de aanschaf van een warmtepomp steeds aantrekkelijker. Houd bij het aanschaffen van een warmtepomp wel rekening mee dat een groot deel van het rendement samenhangt met de efficiëntie van warmtewisselaar en het stroomgebruik van de compressor van je warmtepomp.

De richtprijzen

Bij Nijverdal is het mogelijk om offertes aan te vragen die duiken op de richtprijzen van een gemiddelde warmtepomp en dit is natuurlijk alleen maar voordelig. Door offertes op te vragen krijg je meer inzicht in de gemiddelde prijzen van verschillende typen warmtepompen. Maar wat zijn goede prijsindicaties voor een type warmtepomp in Nijverdal? Voor de vier verschillende typen warmtepompen gelden de volgende richtprijzen:

  • Lucht-lucht pomp: 5.500 euro
  • Lucht-water pomp: 5.500 euro
  • Water-water pomp: 16.000 euro of hoger
  • Grond-water pomp: 12.500 euro

Wat zijn de eisen voor subsidies?

Vanuit de regeling investeringssubsidie duurzame energie, oftewel de ISDE, krijg je het subsidiegeld voor warmtepomp. Zo kun je rekening houden bij een beslissing of een warmtepomp geschikt is voor je huis. Let er wel op dat er een aantal voorwaarden aan de subsidieverlening verbonden zijn. Deze staan hieronder aangegeven.

  • Warmtepomp maakt deel uit van een verwarmingstoestel.
  • Nominaal vermogen van je verwarmingstoestel is maximaal 70 kW.
  • Je verwarmingstoestel heeft een etiket, een productkaart en technische documentatie.
  • Je warmtepomp moet op de ‘apparatenlijst warmtepompen’ staan.
  • Je warmtepomp moet nieuw zijn.
  • Je pomp is in Nederland geïnstalleerd en mag niet binnen een jaar weer verwijderd worden.

Voor meer informatie over de eisen kun je contact met ons opnemen of vraag een gratis vrijblijvende offerte aan.

Elke warmtepomp z'n eigen subsidie

Door het opstellen van een constant geactualiseerde lijst van warmtepompapparatuur maakt de overheid de subsidie transparant. Voordat een subsidie aan een warmtepomp wordt gekoppeld, wordt deze eerst goed onder de loep genomen. Hoeveel subsidie je van de overheid krijgt, hangt af van het type warmtepomp dat je kiest en de energieprestatie van dat apparaat. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van subsidiebedragen. Een volledige lijst vind je op de website van RVO.

  • Lucht-water warmtepomp, 8kW: 2300 euro
  • Pekel-water warmtepomp, 8kW: 2800 euro
  • Warmtepompboiler (tapwater): 500 euro

Installateurs in Nijverdal

Warmtepomp heeft vele voordelen, maar één van de nadelen van een warmtepomp is dat het ingewikkeld is om te installeren. Is een warmtepomp iets voor jou? Laat deze dan voor een professional in Nijverdal installeren. De experts van Warmtepompbedrijf kunnen deze klus zonder probleem uitvoeren. De experts zullen je woning eerst verkennen, en zullen jouw verhelpen bij het kiezen van een systeem. Ook zorgen zij ook voor dat alles goed is aangesloten. Wij werken met experts door heel Nederland, dus is er altijd wel één vakman bij jou in de buurt. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen of vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

review mevr

Wij hebben een warmtepomp laten plaatsen via Warmtepompbedrijf.nl. Een erkende vakman was zo gevonden en hopelijk kunnen we nu weer een tijd vooruit met deze nieuwe…

Mevr. Mahieu

review dhr

Toen mijn energiekosten hoger bleken te zijn dan verwacht, nam ik contact op met een monteur. Het probleem bleek roest in mijn warmtepomp te zijn. Nu zorg ik ervoor dat mijn verwar...

Dhr. Verschut

reviews

Ik had lange tijd het idee dat mijn verwarming half werk verrichtte. Toen een monteur van een bedrijf uit de buurt hiernaar keek, bleek dat mijn warmtepomp niet goed onderhouden was...

Dhr. Hendriks

review

Het onderhoud aan onze warmtepomp laat ik graag doen door iemand die er verstand van heeft. Zo ben ik terecht gekomen bij jullie. Zij brachten mij in contact met een aannemer die teg...

Mevr. Oversteeg